לפי מדידות וממצאים מדעיים, כדור הארץ קולט כמות אנרגיה עצומה מהשמש (173 טריליון טרא-בייט ליתר דיוק), כמות זו גדולה פי עשרת אלפים מהשימוש של אוכלוסיית העולם.
ממצאים אלה תומכים בעבודה כי השמש היא מקור האנרגיה הגדול ביותר בכדור הארץ וקרוב לוודאי כי היא המקור המהימן ביותר של אנרגיה. בשנים האחרונות, עקב המודעות הגוברת לבעיית האקלים והחידושים הטכנולוגים המאפשרים הפקת אנרגיה באופן יעיל ורווחי מהשמש, השימוש בחשמל סולארי הפך פופולארי ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט.
אז מהו חשמל סולארי, מהם שימושיו ויתרונותיו? נענה על שאלות אלו במאמר הבא. קריאה מהנה.
אז מהו חשמל סולארי?
מקורות האנרגיה המסורתיים כמו נפט, פחם וגזים טבעיים ממלאים תפקיד משמעותי בהתחממות הגלובלית ובזיהום הסביבתי בעולם. האלטרנטיבה לכך היא שימוש באנרגיה מתחדשת, כלומר אנרגיה זמינה שלא נגמרת. מקור אנרגיה כזה כמו השמש, יניב אספקה יציבה ובלתי מוגבלת של אנרגיה לאורך זמן.
- אנרגיה סולארית היא אנרגיה ירוקה מפני שבתהליך הייצור אין פליטת לוואי של חומרים מזהמים.
- אנרגיה סולארית היא אנרגיה המופקת על ידי המרת קרני השמש לאנרגית חשמל או חום.
כאשר רותמים את אנרגיית השמש לייצור חשמל משתמשים במערכות סולאריות פוטו-וולטאיות או בשמם המוכר – לוחות סולאריים. כשקרני השמש פוגעות בתא פוטו-וולטאי, נוצרת תנועת אלקטרונים המייצרת זרם חשמלי. תאים אלה, עשויים משכבות דקות של סיליקון, אשר סביבן שכבת הגנה העשויה זכוכית. חשיפת התאים לשמש גורמת לזרם אלקטרונים בין שכבות הסיליקון, וכתוצאה מכך מפל מתח חשמלי שניתן לאגור אותו או לעשות בו שימוש מיידי.
העולם צועד בעקבות השמש
בשנים האחרונות עקב "המחאה הירוקה" והגברת המודעות לבעיית האקלים, ישנה הסכמה גורפת בעולם כי שימוש באנרגיה מתחדשת לייצור חשמל הינו הכרחי. בכל העולם וכן בישראל שטופת השמש, מקדמים במרץ פרויקטים סולאריים הן במסגרת פרויקטים ממשלתיים, הן במגזר העסקי והן במגזר הביתי.
לקריאה מעמיקה על מערכות סולאריות לעסקים.
לקריאה מעמיקה על מערכות סולאריות מסחריות.
השמש היא אחד ממקורות האנרגיה המתחדשים העוצמתיים והזמינים ביותר, וכן העובדה כי איננה שייכת לשום גוף או מדינה הופכת אותה לאחד ממקורות האנרגיה החשובים ביותר כיום. הקיבולת של המערכות הפוטו-וולטאיות הוכפלה כל שנתיים מאז שנת 2000, ואם צמיחה זו תמשך, אין ספק שאנרגיה סולארית תספק את צורכי האנרגיה בעולם בעתיד.
חשמל סולארי בבית – חסכון בחשבון החשמל
לבד מן התרומה האדירה לאיכות הסביבה, עלות ייצור של חשמל סולארי זולה בהרבה משיטות הייצור המסורתיות. מעבר לחסכון הברור עקב ייצור חשמל עצמאי, ניתן אף למכור את עודפי ייצור החשמל לחברת החשמל.
כך, רוב המערכות הסולאריות הביתיות מחזירות את השקעתן תוך 6-8 שנים.
בשנים הקרובות אנו צפויים לחזות בעלייה במחיר החשמל הקונבנציונלי, לאור הבעיות הרבות הקיימות בשימוש בחומרי הגלם המתכלים המשמשים לייצורו.
מצד שני, מחירי המערכות להפקת חשמל סולארי נמצאים בירידה מתמדת מה שיגדיל את ההבדל הכלכלי בין שימוש באנרגיה סולארית לשימוש באנרגיה המסורתית.